Vertellen

Nollestrand Vlissingen zonsondergang 1969Mijn naam is Chris Groesser(1952). Geboren en opgegroeid in Vlissingen en ik ben de schrijver op deze website en, eveneens, de maker van de foto's die je op diverse plekken kunt zien verschijnen. Het strand aan de monding van de rivier de 'Schelde', daar waar de zoete rivier overgaat in het zoute water van de Noordzee, was mijn speelterrein. Dat strand, onder invloed van eb en vloed, was elke dag weer anders en ik wilde dat vastleggen. Dat groeide uit tot de eigen "Camera Obscura" met bijbehorende doka om de belichte film te kunnen ontwikkelen. De zwart/wit afbeelding laat 1 van de resultaten uit die tijd zien. Overigens is dit niet de originele foto maar een opname van het schilderij wat van deze foto is gemaakt. Gemaakt door Simone Grootveld omdat de originele afdruk sterk begon te verkleuren.
Fotografie is altijd een hobby gebleven omdat ik de keuze maakte om mijn cariere bij, wat ooit een staatsbedrijf was, KPN te beginnen en in 2008 te beeindigen. De tijd was daar om weer naar mijn omgeving te kijken maar nu met een digitale camera. Met veel plezier kijk ik wat er gebeurd in de natuur rondom me en neem de tijd om hiervan foto's te maken.

Een uitspraak van Chase Jarvis om in gedachten te houden: De beste camera is de camera die je bij je hebt op het moment dat je een foto wilt maken

Veel kijk en leesplezier op mijn website!